София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МЕДВЕДЕВ: РУСИЯ И ЗАПАДЪТ СЕ ХЛЪЗГАТ КЪМ СТУДЕНА ВОЙНА

ТОЙ ОТХВЪРЛИ ОБВИНЕНИЯТА НА ТУРЦИЯ, ЧЕ РУСКИТЕ СИЛИ НАПАДАТ ЦИВИЛНИ В СИРИЯ

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Русия и Западът се хлъзгат към период на нова студена война. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев на Международната конференция по сигурността в Мюнхен. Нашите позиции се различават, но не толкова, колкото преди 40 години, когато в Европа имаше стена“, подчерта руският премиер.

Медведев отхвърли обвиненията на Турция, че руските сили бомбардират цивилни в Сирия. „Няма доказателства, че бомбардираме гражданско население, въпреки че всички ни обвиняват в това“, заяви още той. Медведев подчерта, че Москва не се опитва да постигне някакви тайни цели в Сирия, а защитава националните си интереси, като иска да попречи на войнстващи екстремисти да стигнат до Русия. По думите му Русия и Западът трябва да работят заедно за решаване на проблемите в Сирия. Според него единствено редовно сътрудничество между Русия и САЩ може да доведе до нормализиране на положението в размирната страна.
Руският министър-председател изрази надежда, че проектът за газопровод „Северен поток-2“ ще бъде изпълнен, тъй като е изгоден на всички, въпреки че по думите му някои западни страни се опитват да политизират въпроса.

източник: frognews.bg