София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

МЕДВЕДЕВ: РУСИЯ НЕ БОМБАРДИРА ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ В СИРИЯ

ТОЙ ОТГОВОРИ НА ПРИЗИВА НА ФРЕНСКИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ВАЛС

8 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

“Русия не бомбардира цивилни граждани в Сирия“, това заяви руският министър-председател Дмитрий Медведев. Той отхвърли отправените обвинения от френският министър-председател Манюел Валс, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Медведев заяви, че страната му не прави опит да постигне тайни цели в Сирия, а само защитава националните си интереси. Той добави, че Москва иска да попречи на войнстващи екстремисти да стигнат до Русия.
По думите му Русия и Западът трябва да работят заедно за решаване на проблемите в Сирия. Според него единствено редовно сътрудничество между Русия и САЩ може да доведе до нормализиране на положението в Сирия.
Медведев заяви, че ако положението в Сирия не се нормализира, има опасност тероризмът да се превърне в метод за квазидържавно управление.
По-рано днес френският министър-председател Манюел Валс призова Русия да спре бомбардировките срещу цивилни в Сирия, като заяви, че това е от решаващо значение за постигане на мир, предаде Ройтерс.
Той предупреди също така, че европейският проект може да изчезне, ако хората, които определят политиката, не са внимателни.
Манюел Валс предупреди, че със сигурност ще има други големи терористични нападения в Европа, като отбеляза, че светът е навлязъл в епоха на "хипертероризъм".