София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Международен Джаз Фестивал Банско

Насладете му се от 03.08 до 11.08

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

На 3 август стартира 21-ия Международен Джаз Фестивал Банско. Още в първата вечер меломаните ще могат да се насладят на специална буги-вуги вечер със специалното участие на Ладива и Аксел Цвингенбергер. В съботния ден концертната вечер започва в 19:00 часа с участието на Петя Буюклиева и Биг бенд Благоевград. Неделният ден ще ни изненада с концертно изпълнение на Нишвил Биг бенд с диригент Владан Караджов.

Началото на седмицата ще ни зарадва с концертни изпълнения на Indigo Kids, Надя Тончева и квартет „ Латино джаз проект. На 07.08 на сцената на площад „ Н. Вапцаров“ ще чуете Етно транс Дуо, Гердбенд и Васил Петров. В сряда вечер ще чуете Александрина Симеон квинтет със специален гост Бени Браун. На следващата вечер ще се насладите на прекрасния глас на Камелия Тодорова и куп други гости. В петък на площад „Н. Вапцаров“ ще се насладим на международно участие от Унгария, САЩ и Великобритания. Последният ден на фестивала е на 11.08 с гости Джук Джойнт Роялс, Омар Хамик, Рейчъл Z и Рут Колева Лайв бент.


Международеният Джаз Фестивал Банско стартира на 03.08 и продължава до 11.08 в гр. Банско. Телевизия „Евроком“ е медиен партньор на събитието.