Гледай
на живо

Международните превозвачи и правителството се договориха

На този етап напрежението е потушено

Мирният протест на превозвачите приключи с консенсус между правителството и протестиращите. Беше взето решение трите кантара да работят постоянно, трите трасета за тежкотоварни автомобили – също. Гръцките власти пък са обещали трасето, което се ремонтира в момента, да бъде пуснато в експлоатация най-късно след около 2 седмици. На този етап напрежението е потушено.

Припомняме ви, че тази сутрин международните шофьори излязоха на протест на ГКПП „Кулата“. Демонстрацията бе заради системните опашки на граничен пункт Кулата – Промахон. В него се включиха около 50 шофьори и превозвачи. Някои се оплакаха, че им се налага да стоят на границата по 10-12 часа.

Превозвачите и шофьорите се надяват набелязаните мерки да действат и в дългосрочен план. Има опасения обаче, че може мерките да са за няколко дни, за да се потуши напрежението и след това да се възстанови старото положение. Шофьорите се заканват, че ще преминат към ефективни стачни действия, ако не се вземат трайни мерки за облекчаване на трафика.