София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Менда Стоянова: В Бюджет 2018 ще имаме ръст и на публичните доходи

Позицията на Симеонов е негова лична, не на правителството, посочи тя

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Мисля, че и господин Тодорв и господин Симеонов са доста иронични в изказа си и тази ирония мина границите. Искам да подчертая, че и правителството, и партия ГЕРБ се разграничават от тази позиция“, каза в „Здравей, България“ Менда Стоянова от ГЕРБ.
"Пресслужбата на МС е задължена да отразява различни позиции на премиера и вицепремиера. Тя е разпространена като позиция на Валери Симеонов, а не като позиция и решение на правителството. Той е част от кабинета, но в случая позицията е лично негова", каза тя относно ултиматума на Валери Симеонов за извинение от 4 медии, качен на сайта на Министерски съвет.
По въпроса за Бюджет 2018, Стоянова посочи, че от много време в областта на икономиката и бюджета има растеж и България е 4-та страна в ЕС по растеж на БВП. „Мисля, че в Бюджет 2018 ще имаме ръст и на публичните доходи. На този етап бюджетът не е окончателно готово, но засега има основание да се предвидят едни 10% увеличение на заплатите в бюджетните сфери...като основните сфери, в които ще има инвестиции са образование, сигурност, социална сфера“, обясни Менда Стоянова.
Тя потвърди, че наистина Цветан Цветанов, по препоръка на премиера, им е наредил да не споменават името на президента Румен Радев и изрази надежда, че днес, на Консултативния съвет, ще постигнат взаимодействие с президента. „Ако ние продължаваме с това противопоставяне по важните въпроси в страната, няма да стигнем далеч“, смята Стоянова.