София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мерки срещу оръжията обсъжда Тръмп с губернаторите

В Белия дом се провежда ежегодната среща с щатските управители

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Президентът Доналд Тръмп заяви в неделя, че смъртоносната масова стрелба в гимназията във Флорида е най-важният въпрос, който иска да обсъди с губернаторите на щатите.

Под натиск да предприеме действия за спиране на насилието с огнестрелно оръжие на училищните площадки, Тръмп ще обсъди въпроса в понеделник в Белия дом с всички губернатори, които са  във Вашингтон за ежегодната зимна среща, съобщи Тайм.

Тръмп прекара няколко дни миналата седмица в изслушване на емоционални молби от родители и студенти, включително някои, от оцелелите при стрелбата в гимназията и други, които оцелели при училищни стрелби в Кънектикът и Колорадо.

Американският държавен глава има многобройни идеи за оръжейната политика, сред които  повишаване на минималната възраст за закупуване на оръжия, въоръжаване на преподаватели и др.

Снощи Тръмп и първата дама Мелания бяха домакини на вечеря с губернаторите.

"Работата, която вършите, е наистина невероятна. Не е лесно, но ние сме много горди с вас и ние сме много горди, че сте тук“, каза американският президент в привествие към управителите преди вечерята.

Доналд Тръмп обяви, че на днешната среща ще обсъдят ужасното събитие от гимназията в Паркленд, където загинаха 17 ученици и учители.

Той похвали губернатора на Флорида Рик Скот със „страхотната работа“, която е свършил.