София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Методи Андреев: Върнахме се във времената на Тодор Живков

Според депутатата държавата се управлява по олигархичен модел

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Няма да се кандадитарам за следващото Народно събрание. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ народният представител от ГЕРБ Методи Андреев. Аз съм десен човек, а ГЕРБ не е дясна партия. Тя не подкрепя средния и дребния бизнес, а едрия, обясни депутатът.

Той добави, че една дясна партия трябва да има антикомунистическа основа, а ГЕРБ няма.

Депутатът каза още, че на дума ГЕРБ подкрепя евроатлантизма и е срещу политиката на Путин, но на дело не е така и даде за пример как Цецка Цачева не е допуснала негово и на депутатите Петър Славов и Мартин Димитров питане за резолюция на Европейския парламент за хибридната война в Европа, водена от Русия.

Депутатът коментира, че ако България намали пенсиите на комунистическите функционери, както е станало в Полшо, много лесно е щяла да бъде увеличена минималната пенсия.

В България богатите  хора са свързани или с Държавна сигурност, или с комунистическата номенклатура, каза Методи Андреев.

Българският модел на управление е от олигархично-мафиотски тип, категоричен беше депутатът.

Той коментира още, че българинът, като стане депутат, скъсва с реалния живот и даде пример с отказа на парламента да гласува тримесечни винетки и с ограничаването на дребните производители на алкохол.

Според него с тази лобистка поправка са смачкани за сметка на големите. Ние се върнахме във времето на Тодор Живков, обобщи депутатът.