София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Мигрантите от ГКПП „Капитан Петко войвода“ са само мъже

Те са граждани на Пакистан и Афганистан

6 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

23 нелегални мигранти бяха заловени в събота на пункта „Капитан Петко Войвода“, на границата с Гърция. Те са били скрити в тайник на ТИР с българска регистрация. Задържан е 59-годишният шофьор на камиона. Арестуваният мъж е от Хасково. Той е бил осъждан и е криминално проявен. Превозното средство е било спряно за проверка на пътя между Ивайловград и Любимец и отведено до граничния пункт за щателна проверка.

При започналото разследване е установено, че мигрантите са дали по 1600 евро на каналджия в Истанбул. До Гърция са стигнали с лодки, съобщи районният на Свиленград Мария Кирилова. Според директора на Гранична полиция главен комисар Светлан Кючуков целта на мигрантите е била да стигнат до Франция.

Нелегалните мигранти са от Афганистан и Пакистан. Сред тях няма жени и деца.

Мигрантите ще бъдат настанени в дом за мигранти в град Любимец. За сега няма данни да са свързани с терористични организации.