София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МИКОВ: СПРЕНИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ СА ЗНАК ЗА ФИНАНСОВИ ПРОБЛЕМИ

"ОЛИГАРСИТЕ СА В ОСНОВАТА НА ДНЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ“

8 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Спрените обществени поръчки са проекция и на отношенията в управлението, но и на финансовите проблеми на държавата. Това коментира председателят на БСП Михаил Миков в доклада си за актуалната политическа обстановка пред членовете на Националния съвет на партията, предаде БТА.

По думите му с това се цели разтоварване на държавния бюджет за тази година и отчитане на пропаганден ефект за късане с олигарсите, които са в основата и на днешното управление.
Лидерът на БСП коментира, че Реформаторският блок не съществува като единно политическо образувание и вече не е надежден партньор на ГЕРБ. В Патриотичния фронт също зреело разделение, макар и далеч по-дискретно артикулирано. ДПС изпитва определени организационни сътресения във връзка с напускането на водещи политици, които заявиха амбиция да се реализират с политическия проект ДОСТ, посочи още лидерът на БСП. По думите му АБВ все повече разколебават и най-големите привърженици на тезата, че са социален коректив на дясното управление.
На заседанието на Националния съвет на БСП Михаил Миков поиска от съпартийците си да си простят взаимно.