София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Милен Михов: Богатството на българските богаташи е придобито съмнително

Депутатът настоя да бъде върнато името на Цариброд

6 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Обединените патриоти няма да подкрепят искания от БСП вот на недоверие към правителството. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатът от ВМРО Милен Михов.

Според него бюджетът за 2018 година е по-добър от тези от предходните години и трябва да бъде не само изпълнен, но и преизпълнен.

Според него решението на ГЕРБ да бъде направена ревизия на приватизацията е смел и навременен ход, тъй като обществото е убедено, че през последните 30 години е извършена историческа кражба и трябва да знае истината.

 „Богаташите на новото време са придобили това богатство по съмнителен начин“, коментира депутатът.

Милен Михов изтъкна, че в последно време България има външнополитически успехи и даде за пример подобряването на отношенията с Македония, признаването на българското малцинство в Албания, общото позиция на всички институции по проблемите на българите в Украйна.

Депутатът добави, че ВМРО продължава да настоява да бъде върнато името Цариброд на днешния Димитровград в Сърбия.

“Това е искане на поколения българи от Цариброд – един чисто български град, който е останал в Югославия след Първата световна война и след 1944 по конюнктурни причини е кръстен на Георги Димитров“, коментира депутатът.