София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Милен Михов: В България трябва да се пише на български

Патриотите внасят закон за езика

7 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Обединените патриоти внасят законопроект за българския език. Това съобщи в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ деуптатът от ВМРО Милен Михов.

Той подчерта, че във всички проекти досега българският език отсъства в дигиталното пространство. Дори сайтът на Народното събрание се изписва parliament на английски, посочи Михов.

Той даде за пример, че получаваме смс-и от банки и мобилни оператори, на които съобщения на български език са изписани на латиница.

Законопроектът за българския език ще бъде обсъден на работна група между депутатите от Обединети патриоти и ГЕРБ, като Милен Михов изрази надежда да бъде внесен в Народното събрание да края на тази парламентарна сесия.

Нашата идея, че всички надписи на публични места трябва да бъдат изписвани и на български език и е недопустимо изписването само на латиница, подчерта депутатът.