София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Минчо Христов призова президента да отмени постановление 208

Според него България е заплашена от бежанците

7 годиниИзбори 2017 3 Боряна Райчева

Минчо Христов кандидат за депутат от „Възраждане“ призова президента Румен Радев да отмени постановление 208 на Министерския съвет за трайно заселване на бежанци в България.

В предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ Минчо Христов поясни, че голяма част от бежанците не идват от Сирия, а от Афганистан и други такива страни и на практика са обучени терористи.

Политологът обясни, че президентът не може директно да отмени постановлението, но служебното правителство е назначено от него и така кабинетът може да отмени въпросния нормативен акт.

Той съобщи, че е внесъл писмото с това искане в президентството.

Според него германската канцлерка Меркел иска да се отърве от бежанците, които лекомислено е приела и заради това постановление България е под заплаха. Той посочи, че в момента напрежението в страната заради мигрантите расте и властимащите са длъжни да предприемат мерки.

Ето и пълният текст на писмото:

 


До Румен Радев
Президент на Република България


Уважаеми г-н Президент,

На 12 август 2016 година Министерският съвет, с председател Бойко Борисов, приема постановление 208. Това Постановление регламентира трайното настаняване в български села и градове на мигранти с предоставено убежище или международна закрила.

На всеки разумен гражданин е ясно, че става дума за трайно заселване на мигранти , които биха могли да променят демографската карта на България и това да доведе до сериозни проблееми от етническо или религиозно естество. При определени обстоятелтсна може да бъде застрашена и националната сигурност на Република България.

Голяма част от българските граждани са силно притеснени от нахлуването на значителен брой мигранти, много от които са от Афганистан и Африка.

Г-н Президент,

Доколкото в предизборната си кампания публично обещахте отмяна на Постановление 208 на Министерски съвет, искрено се надявам да изпълните това ваше обещание. Служебното правителство и самият Министър председател са назначени от Вас и предполагам, че биха се вслушали във вашия съвет. Така ще докажете, че защитавате интересите на българския народ, а не чужди геополитически или финансови интереси.

 

София, 27.02.2017 г. Минчо Христов