София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Минчо Христов: Време е да спрем да избираме престъпници

И опозицията и управляващите гласуваха оставането на субсидиите

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Време е хората да престанат да избират престъпници. Това заяви кандидатът за депутат от формация „Възраждане“ Минчо Христов в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

Аз търсех движение, което да има доблестта да се откаже от партийната субсидия. Единствената формация, която намерих беше „Възраждане“ на Костадин Костадинов.

Христов се явява в 25-и МИР София и в град Пловдив. Той участва със Стела Банкова и Костадин Костадинов с номер 14.

Минчо Христов, който е бивш депутат от 40-то Народно събрание заяви:

„Ние не обещаваме нищо, ще правим това, което сме правили до сега. Със Стела Банкова имаме над 150 полезни закона“.

В края на миналата година и опозицията и управляващите гласуваха субсидията да остане.

Партиите са излапали до сега 500 млн. лева и продължават да лапат. В парламента е важно да влязат хора, които да правят това, което са обещавали. Ще направим каквото трябва, време е да спрем да критикуваме, а да променим нещата, коментира още Христов.

Аз не съм член на никоя партия, винаги съм бил независим, ще си остана такъв. Важно е в парламента да влязат почтени хора, които няма да се извъртят в момента, в който влязат.

Социологическите проучвания са подигравка към хората. Не вярвайте на лъжите на социолозите, в момента те прибират огромни пари.

Като депутат Христов имаше доста големи заслуги, като например отпадането на „такса електромер“.

За последните десет години се оказва, че със забраната на таксата сме спестили по около 600 лв. на човек. Попречили сме на електроразпределителните дружества да откраднат тези пари от нас. Дори и само заради това си заслужаваше да бъда депутат.

Минчо Христов обеща, ако бъде избран да внесе отново закон за пълна проверка на имуществото на депутати, политици и чиновници.

Кандидатът от „Възраждане“ попита риторично защо ръководството на БСП отказа да премахне ДДС върху лекарствата, защо тук богатите плащат само 10% данък. Защо БСП се държи като мултиолигархична партия. Какво прави мултимилионер като Георги Гергов при социалистите?