София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Минчо Спасов: Агент Бор е в основата на скандала с царските имоти

Пътните олигарси атакували бившия цар

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

През 2003 година пътните олигарси изпратиха агент Бор при царя и му предложиха да управляват заедно. Той деликатно отказа и тогава започна атаката с т.нар. казус за царските имоти. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов.

Той допълни, че атаката е започнала през изданията на агент Бор. Според него Симеон Сакскобургготски като министър-председател е осигурил парите за пътно строителство, с които се правят пътища в момента, но идеята му е била тези пари да са за второкласните пътища, а не за магистрали, към чието строителство има инвестиционен интерес.

Пътните олигарси обаче не били съгласни с тази концепция, тъй като искали да се вземат парите от Европа и така започнала атаката за имотите. Според бившия депутат държавата няма интерес да си върне имотите, тъй като тяхната поддръжка може да излезе по-скъпо и разходите да са повече от приходите.