София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО ОТПУСКА ПАРИ НА ЗАТВОРИТЕ

3,5 МЛН. ЛЕВА Е СУМАТА, КОЯТО ЩЕ ПОЛУЧАТ ЗАТВОРИТЕ

9 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Министерството на правосъдието отпуска 3,5 млн. лева на затворите. Институцията публикува за обществено обсъждане проект на постановление на МС за одобряване на промени на разходите по области на политики, бюджетни програми по бюджета на МП за 2015 г.

С проекта се прави ново разпределение на бюджетите на второстепенните разпоредители към Министерството на правосъдието, като в резултат на това се осигуряват допълнителни средства в размер на 3,5 млн. лева, които ще бъдат прехвърлени към системата на затворите, за да се покрият значими и неотложни разходи за издръжка в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", съобщиха от МП. Към момента в системата за изпълнение на наказанията има натрупани неразплатени много разходи по текущата издръжка на затворите – ток, горива, храна и др. Само неплатените сметки за ток са в размер на 2,8 млн. лева, натрупани през последните шест месеца, откогато не са плащани задълженията към елекроразпределителните дружества.

Източник: http://bg.b2.mk/