София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Министър Караниколов: Новият завод на Латекоер е сериозен актив за България

Проектът е на стойност 11 милиона евро

5 годиниИкономика 3 Боряна Райчева

Новият завод на Латекоер е сериозен актив за България, който ще привлече нови инвеститори. Радвам се, че за пореден път нашата страна успя да докаже, че е подходящо място за правене на бизнес, което от своя страна е индикатор, че ние вървим в правилната посока“. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на официалното откриване на завода на Латекоер днес. Проектът на Латекоер за България е на стойност 11 млн. евро, като до 2020 г. се предвижда разкриването на 175 работни места. Компанията е водеща в авиационната индустрия. Производител е на авиоструктури и свързващи системи, разработването и производството на продукти и резервни части.

По думите на Караниколов нашето специално законодателство предвижда редица насърчителни мерки за инвестиции, които са признати от много международни компании, които успешно оперират в страната ни.

Общо предвидените инвестиции възлизат на 690.316 млн. лв. и се очаква разкриване на 1 316 нови работни места“, допълни още икономическият министър. Той подчерта, че все повече инвеститори се възползват от предимствата на българските индустриални зони. В момента в тях са установени редица чуждестранни и местни водещи компании, като се надявам техният брой в бъдеще да се увеличава“, каза още той.

Икономическият министър заяви, че се подобрява и структурата на преките чуждестранни инвестиции.

В заключение той подчерта, че българското правителство ще продължава да работи за подобряване на условията за бизнес в България и за привличането на нови инвеститори от категорията на Латекоер.