София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Министър Маринов се срещна с посланика на Франция

Двамата обсъдиха проблемите с миграцията

5 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Днес министър Младен Маринов проведе среща на с Н.Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България. Двете страни споделиха висока оценка за двустранните отношения и  активния диалог както на политическо, така и на експертно ниво. Направен беше кратък преглед на основните направления на двустранното сътрудничество. Обсъдена беше миграционната ситуация.

Посланик Льобедел поздрави министър Маринов по повод встъпването му в длъжност и подчерта дълбокото задоволство на Елисейския дворец от отличното сътрудничество в областта на вътрешните работи. Дипломатът изрази признание за усилията на страната ни за гарантиране сигурността на външната граница на ЕС и изтъкна доверието, с което френската страна се отнася към анализите на миграционната обстановка и ситуацията в областта на сигурността, предоставяни от българските партньори.

Министър Маринов благодари за признанието и подчерта готовността на българската страна за задълбочаване на успешното взаимодействие с френските партньори в областта на вътрешните работи.