София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Министър Нанков направи инспекция на строителната дейност на тунел „Витиня“ и АМ „Хемус“

Ремонтните дейности ще приключат в срок

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков направи изненадваща инспекция на строителните дейности на тунел „Витиня" и виадукта след него по посока Варна на АМ „Хемус". Това което установи министърът е поставеното осветление в ремонтираната тръба на тунела и усилената работа на по ремонта на виадукта. От своя страна строителите го увериха, че ще спазят срока за ремонт и ще приключат строително-ремонтните дейности на съоръжението до края на месец юни.

Припомняме ви, че стартът на ремонтните дейности на съоръжението бяха забавени с три месеца от служебното правителство. Строителите обясниха, че валежите през последните дни затрудняват работата по основите на моста, но ще направят всичко възможно да свършат в срок работата си. Министър Николай Нанков ги призова да положат усилия, за да приключат максимално бързо ремонтните дейности, без компромис в качеството и сигурността.