София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Министърът на туризма не вижда причина да подава оставка

От януари до август 6,5 млн. чуждестранни туристи са посетили България

6 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Министърът на туризма Николина Ангелкова не вижда причина да подава оставката си, това заяви самата тя пред журналисти. Сред положителните аргументи в подкрепа на политиката в туризма тя открои, че за периода януари - август общият брой на чуждестранни туристи, посетили места за настаняване с над десет легла в България, е над 6,5 млн. Ангелкова изтъкна, че са използвани данни на НСИ. 
Повод за тези й думи е искането тя да напусне поста си, отравено по-рано от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Причината за това е, че според тях, страната ни няма адекватна национална реклама, както и устойчива стратегия за развитие на туристическия бранш.
На това Ангелкова отговори, че недоволството от политиката в туристическия сектор, изразено от организацията, представлява мнението само на част от браншовите сдружения и допълни, че изразяването на несъгласие с политиките на ведомството е право на организацията. 
„Фактите за сектора доказват, че сме на прав път, със сигурност има още какво да се желае, защото Министерството съществува от три години, а проблемите в бранша са трупани от години.“, заяви още Ангелкова.