Гледай
на живо

Министърът на туризма ще участва в международен форум

Той се свиква на всеки две години

Министърът на туризма ще участва в международен форум Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в работата на 22-рата Генерална асамблея на Свет... thumbnail text

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в работата на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм към ООН. Форумът се открива на 12 септември 2017 г. и ще приключи на 17 септември.

Той се свиква на всеки две години, за да обсъди най-актуалните проблеми в туристическата индустрия. Сега ще бъдат дискутирани също предизвикателствата пред сектора в контекста на глобалните цели на инициативата „2017 - Международна година на устойчивия туризъм за развитие“.

В програмата на министър Ангелкова са предвидени срещи с генералния секретар на Асамблеята Талеб Рифай, с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, с президента на Китайската национална туристическа администрация Ли Дзиндзао, с номинирания за нов генерален секретар на СОТ Зураб Пололикашвили, с министъра на туризма на Държавата Израел Ярив Левин и други официални лица.