София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Миню Стайков на кръстосан разпит в СДВР

Кметът на Карнобат: Синът ми не се познава със Стайков

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

В продължение на повече от два часа бе разпитван в СДВР собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков. Очаква се обвиненията да бъдат повдигнати още днес, след като бъдат прецезирани. 
 
Миню Стайков е задържан за 24 часа. Специализираната прокуратура разследва бизнеса му за данъчни престъпления и пране на пари. Сред задържаните още 9 души е и синът на кмета на Карнобат.
 
Кметът на Карнобат Георги Димитров заяви категорично пред Нова, че неговият син не се познава с Миню Стайков. Димитров допълни, че синът му знае кой е Стайков, но никога не са се срещали. 
 
Припомняме ви, че според прокуратурата синът на кмета на Карнобат е отдал под наем помещението, в което, както твърди обвинението на прокуратурата, е била разположена нелегалната фабрика за цигари.  Според Димитров синът му не е знаел какво се прави в тези помещения, а договорните отношения за наем са прозрачни и законни.
 
Кметът разкри, че едва вчера е научил за връзката между Стайков и фабриката, като по данни на сина му помещението е било отдадено под наем. След спецакцията се появиха недоказани твърдения, според които наемателят на помещението всъщност е портиерът на сградата. Димитров коментира хипотезата по следния начин:
 "Мисля, че не е така. Наемателят е старозагорска фирма, а портиерът е бил посредник между нея и сина ми - получаване на парите, подписване на договори и т.н.".