София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Минусови температури сковават от понеделник

Студ и сняг през следващата седмица

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Минималната температура е между 2 и 7 градуса, а максималната- между 8 и 13 градуса. През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за ноември - ще се понижава.
Над планините ще преобладава облачно време и на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8 градуса, на 2000 м - около 3 градуса.
Над Черноморието ще преобладава облачно, през нощта и утре преди обяд на места все още и мъгливо време. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта ще се подобри и временно ще се затопли. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха ще са близки до температурата на морската вода 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
От понеделник рязко ще застудее и температурите ще паднат с два-три градуса. Ще превалява сняг. Във вторник се очакват минимални температури под нулата и максимални около 1-2 градуса. Ще продължи да вали сняг.
В средата на седмицата валежите ще спират, но ще остане студено, с минимални температури до минус 5 градуса и максимални около нулата.
В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност, с повече слънчеви часове през деня. Почти без валежи. Температурите леко ще се повищат.