София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мирна и благополучна година, пожела патриарх Неофит

„Божието благословение и Неговата велика милост да бъдат с всички нас!“

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Нека Новата година бъде мирна, здрава и благополучна, изпълнена с всяко Божие към нас благословение, с добра воля, с нови надежди и с още по-вдъхновени пориви към всичко онова, което е добро, справедливо и съгласно с Божията воля, както се моли Църквата в този ден и както дълбоко в душата и в сърцето си желае всеки от нас. Това каза в словото си патриарх Неофит на Молебена за благословение на Новата 2017 година в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", преди който беше отслужена и Света литургия за Васильовден.

Негово светейшество пожела още Новата година да бъде изпълнена с Божията благодат, с милост и щедрости, с дела на милосърдие и с много лични и обществени успехи.

С благодарност към Всеподателя за всички Негови благодеяния и за великата Му милост към нас отново посрещаме Новолетието с молитва, любов и с нова надежда, и с поглед, отправен в бъдещето, каза патриарх Неофит.

Божието благословение и Неговата велика милост да бъдат с всички нас! Честита, мирна и от Бога благословена 2017-а година, пожела българският патриарх.