Гледай
на живо

Мисия „Куче водач“

Фондация „Очи на четири лапи“ разказва за своите ежедневни предизвикателства

Мисия „Куче водач“ Фондация „Очи на четири лапи“ разказва какви са ежедневните предизвикателства, пред коит... thumbnail text

Фондация „Очи на четири лапи“ разказва какви са ежедневните предизвикателства, пред които се изправя в своята дейност. Дейност животоопределяща и често животосъхраняваща.
Обществото все повече осъзнава необходимостта от обучаването на кучета водачи и кучета асистенти, убедена е Албена Алексиева, председател на фондацията. По думите й дейността на обучаваните кучета се разширява вече значително и тепърва предстои да се разбере важността им.
Все още стои въпросът с дискриминацията на обществени места, отбелязва учредителят на фондацията, като по нейни думи вероятно честата причина е неразбиране и дори фобия от присъствието на животните в градската среда.
Като особено сериозен проблем от фондацията отчитат нерегламентираният статут на кучетата асистенти. В това отношение става дума за сериозна дискриминация и проблемът може да бъде решен на ниво промяна в закона, коментира Албена Алексиева.