София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Митинг срещу цените на горивата прави в петък Веселин Марешки

Бизнесменът планира да отвори бензиностанция в София

8 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Митинг срещу цените на горивата и картелите на пазара организира в петък бизнесменът Веселин Марешки. Демонстрацията ще бъде в 9:00 часа сутринта пред сградата на Народното събрание. Това обяви бизнесменът по време на гостуването си в предаването „Делници“.

Утре ще се реши дали референдумът, предложен от бизнесмена ще бъде одобрен от депутатите. Марешки заяви, че е почти убеден в подкрепата на депутатите. По думите му всеки, който гласува против референдума, подкрепя картелите в цените на горивата. Веселин Марешки се закани да изкара поименно всеки депутат, който е гласувал против и да огласи публично не само името, но и снимката му.

По въпроса за доставката на горива Марешки коментира, че му е трудно, но намира начин да оцелява на пазара. На неговите бензиностанции бензинът и дизелът са около 1.70 лв. за литър, а в останалите бензиностанции са около 2.00 лв. В София цените на горивата са по-високи, допълни бизнесменът и заяви, че скоро ще отвори бензиностанция в столицата. Веселин Марешки заяви, че вече оглежда подходящ парцел.

Трябва да се обединим и да направим държавата си добро място за живеене. Колкото мога правя. Като обикновен човек правя революция в цените на лекарствата и горивата, но аз не мога да оправя държавата. Трябва хората, които разбират и са способни в дадена област да им се даде шанс да направят промяна, добави още бизнесменът.