София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мюсюлмани нападнаха полицаи, влезли в джамията без да се събуят

Към момента арестувани по случая няма

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Разгневени мюсюлмани скочиха на полицаи, които влезли в джамията им без да се събуят.


Полицията е пристигала в джамията Таунфилд в британския град Хай Уайкомб, за да пресече скандал пред сградата. Когато обаче те влезли в молитвения дом без да се събуят, което е против ислямския канон, хората започнали да им крещят „да се махат“. В един момент единият от полицаите казва по радиостанцията си на своите колеги, че хората в сградата са „агресивни“.


Зафар Икбал, бивш председател на Ислямската мисия в Уайкомб, каза пред Bucks Free Press: „Имало е много крещене, но не е било необходимо полицията да бъде викана. Когато те са пристигнали пред джамията е имало между 400 и 500 души, дошли за молитва, затова се е наложило пътят отпред да бъде затворен“.  


Представител на местните власти заяви по случая: „Полицаите са били извикани в петък около 13:40 часа след сигнали за кавги пред джамията. Полицаите незабавно са реагирали на сигнала. За да се предотврати нагнетяване на обстановката и насилие, полицаите са влезли в джамията, за да говорят с присъстващите. Било е записано нападение. Започнато е разследване. Към момента арестувани по случая няма“.