София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Младежи убиха безпричинно 70-годишен мъж

Намушкали са го 32 пъти с нож

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Двама младежи от Айтос  на възраст 16 и 20 години са убили възрастен мъж от града, намушквай го 32 пъти с нож, това съобщават от Бургаската окръжна прокуратура. 
 
Престъплението е извършено на 2-ри февруари вечерта. След като двете момчета от ромски произход  са се почерпили  доста сериозно, решават „за удоволствие“ (по думите на разследващите) да нахлуят в постройката, обитавана от 70-годишния  Асен Пуров, който по това време спи. Двамата се възползват от безпомощното състояние на възрастния човек и без да има никаква причина го нападат с нож, като ударите в областта на корема и врата. След извършване на убийството момчетата продължават да пият.
 
Благодарение на бързата реакция на полицията, двамата са задържани и срещу тях е повдигнато обвинение за извършване на убийство по особено жесток начин. Ако бъдат признати за виновни, непълнолетният може да лежи в затвора от 5 до 15 години, а пълнолетният от 10 до 20.