София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Младежът, пребил сестрата в „Пирогов“, е открит мъртъв

Според разследването се касае за самоубийство

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Най-вероятно, откритият вчера в столицата мъртъв младеж, е нападателят на медицинска сестра в „Пирогов“. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от "Фокус". По външни белези и по дрехите, лицето най-вероятно е същото, което е причинило телесните наранявания на медицинската сестра в "Пирогов", посочи Арнаудова.

Тя уточни, че Софийска районна прокуратура изяснява причините за настъпилата смърт на младежа, но по данни от извършената аутопсия, най-вероятно става въпрос за самоубийство.
По думите й в случай, че бъде потвърдена самоличността на починалия млад мъж, ще се прекрати разследването, което Софийската районна прокуратура е започнала за причиняване на телесна повреда на медицинската сестра, но ще продължи разследването за причините, които са довели до настъпване на неговата смърт.

„Механизмът, който главният прокурор създаде за бързо и незабавно уведомяване в подобни случаи в болнични заведения сработи и незабавно беше уведомена Районната прокуратура и започнаха спешни действия по издирване на лицето, но за съжаление няколко часа по-късно го открихме починало“, отбеляза още Арнаудова.

Инцидентът в "Пирогов" е от петък вечерта, когато младежът е доведен от родителите му след употреба на марихуана. След нападението срещу сестрата и друг пациент, той е успял да избяга от болницата. Сестрата е с тежка лицево-челюстна травма и предстои да бъде оперирана.