София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

МОН ГЛАСУВА БЮДЖЕТА ЗА УЧИТЕЛСКИ ЗАПЛАТИ

ПО-ВИСОКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ СА СТИМУЛ ЗА ПЕДАГОЗИТЕ

8 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Министерството на образованието и науката ще гласува бюджета за заплати на учителите за новата учебна 2015-2016 година. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Предложените 20 млн. лв. от синдикатите от КТ „Подкрепа“ са одобрени от Министерството на образованието, но те ще стигнат само до декември месец 2015 г. Бюджетът за заплати през цялата 2016 г. все още се обсъжда. Очаква се скоро Министерството да излезе с решение, което ще бъде оповестено публично.
Заместник председателят на КТ „Подкрепа“ коментира пряката взаимовръзка между доброто заплащане на педагозите и качеството на работата им.
Шошев коментира и проблемите в българското училище, с които трябва да се справят работещите в сферата на образованието в ежедневната си работа с учениците.
Дали учителите ще получат обещаното по-високо възнаграждение за труда си или не, ще разберем, след крайното решение на Министерството на образованието и науката.