София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Откриха телата на трите изчезналите край Дуранкулак деца

Изплували са близо до мястото, където са влезли да се къпят

6 годиниИнциденти 8 Боряна Райчева

Три деца изчезнаха вчера на неохраняем плаж край Дуранкулак. Днес, на около 1 километър от мястото, където са влезли да се къпят момчетата, изплуваха телата на тримата. Децата са идентифицирани, съобщи кметът на Шабла Мариан Жечев.

Операцята по издирването бе затруднена заради бурния североизточен вятър, който предизвика опасни вълнения в морето. 

Вчера, около 13 часа, четири деца от шабленското село Спасово, на възраст между 12 и 15 години, влезли в морето. Три от тях изчезнали в бурните вълни, а едно от тях успяло да излезе на брега да повика помощ.

Момчето достигнало на около 500 метра до плажа на къмпинг "Космос" край Дуранкулак, където потърсило помощ от спасителите на БЧК. Те сигнализирали на телефон 112 за инцидента.

На мястото на инцидента пристига спасителят от охраняемата зона, но трите деца повече не са били видени в морето. Екипите на граничната полиция и района за управление на МВР в Шабла също не успяват да открият децата.

В същото тази сутрин е открит труп на мъж на северния плаж в Бургас, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Към момента самоличността на мъжа е неустановена. Видимата възраст е между 50-60 години.

На лявата му ръка има татуировка. Мъжът е бил с дрехи.