София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Москов: Исканията на майките са правилни, но и Симеонов е прав

Предсрочни избори в момента не са необходими

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Това, което искат майките е правилно и това, което казва Валери Симеонов, че този закон няма да им го даде, също е правилно, коментира бившият здравен министър Петър Москов в ефира на BTV.

Москов е на мнение, че е възможно нищо да не се промени и сле даването на нови 150 млн. лева към осигуряваните до сега 1,5 милярда. Бившият здравен министър е категоричен, че системата трябва да бъде променена напълно и насочена към връщането на хората с увреждания в обществото и спомагането им да намират лесно работа.

Москов се обяви срещу задължаването на работодателите да наемат хора с увреждания, заложено в новия закон.

"Ако свалим оборотите от разказа за сълзи и състрадание, трябва да влезем в разказа за това каква държава искаме - парите реално да стигат до тези хора", каза още той.

Относно заявената амбиция на ДПС за предсрочни избори Москов коментира, че "БСП и ДПС са развалената храна на българската политическа витрина. И уточни, че проблемът на ДПС е всяко едно мнозинство, в което ги няма.

Според Петър Москов в момента предсрочни изборни не са необходими.