София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Москов: Не допускам да вляза в затвора

Той отрече обвиненията срещу него

6 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

„Искрено казано, не допускам да вляза в затвора – аз съм абсолютно спокоен, мога да го докажа с факти и обстоятелства, че съм защитил обществения интерес – и здравния и финансовия. Това е нещо, което всеки един запознат с тези неща, знае. И тук спирам по въпроса, останалото ще стане ясно в съда”, заяви пред бТВ бившият здравен министър Петър Москов.

Припомняме, че днес срещу него бяха повдигнати три обвинения във връзка с турските ваксини и договорите, сключени с фирмата „Бул Био“.

Москов подчерта, че тези обвинения са му били повдигнати и в края на 2016 година, но нищо от това, което се твърди в тях не е вярно.

 „Става въпрос за ситуацията, в която държавата за първи път от много години, може би, стъпи на мястото си – противопостави се на финансовия интерес на определени фармацевтични компании, които искаха да извиват ръце. Намери допълнителен начин и осигури и гарантира имунизационния календар”, заяви той и допълни, че това е проблем, засягащ само търговския интерес на фармацевтичните компании.

Той бе категоричен, че ваксините, прилагани върху българските деца са с абсолютно същото качество и произход, а интересът на държавата не е нарушен.