Гледай
на живо

Москва: Сирия е освободена от ДАЕШ

Путин обяви, че идва ред на организиране на избори

Москва: Сирия е освободена от ДАЕШ Сирия е освободена и няма територия под контрола на ДАЕШ (Ислямска държава). Това обяви Генералният ... thumbnail text

Сирия е освободена и няма територия под контрола на ДАЕШ (Ислямска държава). Това обяви Генералният щаб на руската армия, цитиран от руските медии. Малко повече от две години от началото на въздушните удари, страната е напълно свободна, обяви Москва. Всички територии, които са били под контрол на ДАЕШ, са освободени при последната операция на сирийската армия.

По същото време президентът Владимир Путин каза, че на двата бряга на река Ефрат е "постигната пълна победа" над терористичната грепировка. Може и да са останали някои огнища на съпротива, но като цяло бойната работа на тази територия е приключена с, повтарям, пълна победа и разгром на терористите", добави той. Путин подчерта, че военната операция е приключила и сега фокусът ще е към политически процес, който трябва да доведе до организиране на президентски и парламентарни избори.