София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мъж и жена, ограбили и задържали друг мъж, остават в ареста

Криминалистите разкрили престъплението за по-малко от денонощие

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Задържаните Д.К./30г./ и С.С./32г/, и двамата от Сливен са привлечени като обвиняеми, за това че в рамките на почти две денонощия са лишили от свобода мъж против волята му по мъчителен за него начин и са му отнели два мобилни телефона и 200 лв.

Подробности по случая оповестиха на пресконференция административният ръководител на Апелативна прокуратура Бургас Любомир Петров, заместник-административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Йовита Григорова, директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов и директорът на ОД на МВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Разяснено бе, че пострадалият Д.Х. и обвиняемата се познават от началото на тази година от социалните мрежи и са имали интимни отношения. На 8 септември заедно пътували до Сливен, където живеели приятели на жената. Там мъжът е бил заплашен, вързан и му е нанесен побой. Целта нападателите била да се сдобият с банковите сметки на Д.Х., картите и кодове за тях.

Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков уточни, че случката се разиграла в къща в кв.“Комлука“ в областния град. Д.Х. е държан против волята му 32 часа, след което, с маска на лицето, бил качен в кола и захвърлен в района на местността Карандила край Сливен. Обвиняемият С.С. има криминални регистрации и осъдителни присъди за кражби, грабежи и държане и разпространение на наркотици, като настоящото престъпно деяние е извършено в изпитателен срок на наложена му осъдителна присъда. Обвиняемата Д.К. не е осъждана. Старши комисар Величков добави, че по случая има и трети задържан по Закона за МВР, като към момента се събират доказателства за установяване на неговата съпричастност към случая.

Директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов поясни, че след като е бил изоставен в местността Карандила, пострадалият успял да се добере до автомобила си и с него се придвижил до Бургас, където подал жалба за случилото се. Той уточни, че са открити многобройни веществени доказателства и са назначени експертизи за установяване на ДНК по тях.

Административният ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров определи работата на служителите на Областните дирекции на МВР в Бургас и в Сливен като изключителна. „Извършеното престъпление е било разкрито за по-малко от 24 часа, въпреки че пострадалият е подал жалба в ОДМВР-Бургас, в която е посочил откровено неверни данни“, посочи петров.

От Районна прокуратура-Сливен е внесено искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ на двамата обвиняеми.