София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мъж наби акушерка в столична болница

Той настоявал да вземе плацентата на новороденото си дете

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Мъж преби акушерка, минути след като стана баща. Случката се разиграва в столичната болница "Шейново", когато бащата настоявал да вземе плацентата на новороденото си бебе и получил отказ от акушерката. Тя обяснила , че това е биологичен материал и за неговото използване и съхранение има установен ред. Мъжът заявил, че има всички нужни разрешителни и се позовал на шефа на болницата. Акушерката се обадила на своя началник, управителят на болницата обяснил, че дори не е чувал човека. Обяснили на бащата, че плацентата ще бъде надлеждно съхранена и че не може да му бъде предоставена в почивния ден.

При посочване, че има разпореждане от управителя на болницата плацентата да бъде съхранена правилно, но не и предадена в почивния ден, без нужната документация, бащата набил лекарката, при което тя загубила съзнание.
Нападнатата акушерка помни какво е точно е станало, но след нападението е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето.

По първоначална информация нападателят е криминално проявен, сред които кражба, грабеж и хулигански прояви.