София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мъж отвлече пътнически самолет

Похитителят е арестуван

пропускане
5 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Мъж отвлече пътнически самолет с над 60 души на борда в небето над Русия. Самолетът е изпълнявал полет от град Сургут за Москва, а похитителят настоял машината да промени маршрута си и да кацне в Афганистан. 

При извънредно кацане на самолета в град Ханти Мансийск обаче мъжът беше задържан. Според представител на местната полиция той не е бил въоръжен.

Самолетът се приземил на летището в 14.18 часа московско време и на борда му веднага са се качили представители на службите за сигурност, които са отвели похитителя. Той се казва Павел Ш., и е известно, че е 42-годишен жител на Сургут. По предварителни данни той е бил в нетрезво състояние, съобщи lenta.ru. Според източник на ТАСС мъжът страда от психично заболяване. Той също е имал няколко присъди за разбойничество, грабежи и пласиране на наркотици.

Пътниците на полета на отвлечения самолет са отведени в чакалнята на летището, където всеки от тях е дал показания пред полицията. След инспекция самолетът ще бъде зареден и ще  продължи полета си до Москва.

Самото летище в Ханти-Мансийск работи както обикновено, няма забавени полети, съобщи ТАСС.