София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мъж уби петима пред начално училище в Калифорния

Учителите и децата се заключили в училището като чули безразборната стрелба

6 годиниИнциденти 3 Боряна Райчева

Психичноболен мъж е открил стрелба на улицата до училище в Техама, щата Калифорния, при което са убити петима души, а са ранени седем. Бързата реакция на учителите и служителите на началното училище, вероятно е спасила десетки деца от насилствена смърт.  Щом чули изстрелите, преподавателите заключили всички входове на училището, преди нападателят да влезе вътре. 

Стрелецът е пробвал да нахълта в училището, като е разбил с колата си вратата на двора. По информация на NBC, нападателят е бил елиминиран от полицията, предаде БГНЕС. По-късно стана ясно, че това е 43-годишен мъж на име Кевин Нийл. Той е бил подсъдим по няколко дела, включително нападение с хладно оръжие. По последното си дело е платил гаранция от 160 000 долара, за да излезе от ареста.

Според помощник шерифа на окръг Техама Фил Джонсън, стрелецът е открил безразборен огън. На мястото на престъплението са открити полуавтоматична пушка и два пистолета. Една от жертвите е негова съседка, с която той имал конфликт.