София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР арестува трафиканти на хора

Има задържан граничен полицай

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

При акция на МВР и ДАНС, под наблюдението на Специализираната прокуратура, е разбита група за трафик на хора. Сред задържаните има и граничен полицай, който работи на "Летище София", откъдето и е минавал трафикът. Полицейската операция се е провела късно в четвъртък вечерта на централния бул. "Александър Стамболийски".

Главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди ареста на граничния полицай. Той уточни, че е задържан и организаторът на групата, който е чужденец. По думите му може да има и още арестувани служители на МВР.

Арестуваният граничен полицай е бил сред основните действащи лица в групата. Задържани са чужденци и трафиканти. Престъпната група е действала от няколко месеца. Това е първата акция за разбиване на канал за трафик на мигранти през летището. Извършват проверки на различни адреси.

Очаква се МВР да оповести подробности по-късно.