София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР: Един от нападателите на Иво Никодимов е разпознат

Нито една версия за убийството на пловдивския бизнесмен не е изключена

7 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Не изключваме никаква версия за убийството на бизнесмена в Пловдив. Към настоящия момент не можем да кажем, че имаме заподозрян, заяви директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийскипо повод инцидента, който вчера разтърси Пловдив.
Не можем да кажем, че има и чувтво за безнаказаност. Ние предприемаме всички необходими мерки, за да разкрием извършителите на подобни деяния, но това невинаги може да се случи за 24 часа. Понякога това отнема години. За нас е много важно да има гражданско отношение и всички свидетели да ни съдействат, призова Терзийски.
Той информира, че в целия район са фиксирани всички записващи устройства. Имаме камери с висока разделителна резолюция и такива с ниски, това изисква време, добави директорът на ГДНП.
Относно нападението срещу журналиста от БНТ Иво Никодимов Терзийски коментира, че активната работа продължава. При него положителното е, че едно от лицата може да бъде разпознато. Самият той е видял човека, който го е ударил с юмрул по лицето. Неговите данни и показания ни навеждат на версията, че нападението е с хулиганска проява, а не е свързано с неговата професия. Ще кажем със сигурност, когато задържим заподозрените, заяви той.
Не изключваме и грабеж. За нас е много важно да бъдат своевременно подавани сигналите. Предотвратяването на подобни случаи и инциденти е чрез активна работа на всички институции, които се грижат за нас, коментира още главният комисар.