София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР и Синдикатите се разбраха за допълнителните възнаграждения

До утре представят становищата си

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

До петък Синдикатите на МВР трябва да решат, как да стимулират служителите на полицията, които през август трябва да получат парите от първия отчетен период за неполучени униформи.

Представителите проведоха среща с вътрешния министър Валентин Радев и се ангажираха да изпратят писмените си становища до утре, по предложени промени в Наредбата за размера за допълнителните възнаграждения за постигнати резултати на служителите.

Борете се за по-високи доходи, но нека го правим заедно, призова министър Радев. Той отново помоли да не се манипулира процесът на диалог помежду им.

Председателят на Съвета зам.-министър Стефан Балабанов изрази своята изненада от изпратена от синдикатите нотариална покана за среща и заяви, че никога в историята на МВР не се е водил така дебат.

Той увери, че складовете са обезпечени със заявените от съответните дирекции униформи и за ръководството на вътрешното министерство е важно да получат знак, че вървят в правилната посока.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов отбеляза светкавичните действия на ръководството за изплащане на паричната равностойност на полагащите се дрехи на служителите и допълни, че очаква развитие и по другите поставени от синдикалистите наболели въпроси.