София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР: Избягалите затворници са изключително опасни

Маринов заяви, че към момента няма резултат от издирването им

6 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Издирването на избягалите затворници продължава, каза пред БНТ главният комисар на МВР Младен Маринов. „Работи се активно по различни линии, както по отношение какъв е механизмът и как е станало самото бягство, с какво са се оттеглили в каква посока. Работи се по линия на близките на избягалите затворници, продължаваме работа. Пелов е доста комбинативен. Самата организация на такова нещо се изискват умения и решителност. Това са лица,които са решени на всичко само и само да не излежават присъдите. Те имат мотивация“, обясни той.

Маринов подчерта, че двамата са изключително опасни и призна, че най-вероятно има пропуски в системата, за да се получи такъв инцидент.

Той призова всички граждани, които имат информация за издирваните да сигнализират на тел. 112 или в най-близко поделение на МВР като анонимността им е гарантирана и допълни, да не се търси физически контакт с въпросните лица.