София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

МВР издирва 38 бегълци от затвора

Камери са заснели бягството на Пелов и Колев

6 годиниКрими 8 Боряна Райчева

38 са издирваните от полицията към момента бегълци от български затвори. Повечето от тях са били на лек режим и не са се прибрали от работа или от отпуск, съобщи бТВ.

От двамата рецидивисти, които избягаха от Софийския затвор, все още няма и следа. Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от затвора за 66 секунди.

Две от охранителните камери в Централния затвор са заснели как лишените от свобода напускат помещението за техника и се озовават в двора. Там, тичайки към пост 1, затворниците се разминават с друг затворник. Дежурният надзирател дори не успява да извади пистолета си. Накрая около пост 1 се събират поне десетина надзиратели. И никой не пресича улицата, за да види докъде са стигнали опасните рецедивисти.

Междувременно издирването им продължава. Полицията обаче, по закон, не може да използва пълния си ресурс, за да залови рецидивистите. „Не можем да ги следим, не може разпечатки на телефона да се искат. На близки, на роднини, на хора, които мислим, че са свързани с логистика и с помощ за осъществяване на бягството”, уточни на брифинг Илко Илиев от МВР.

Владимир Пелов и Радослав Колев може и никога да не бъдат открити. И въпросите за това как са внесли оръжието в затвора и кой е финансирал бягството от затвора - да останат без отговор.