София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР предотврати покушение над шеф в БФС

Председателят на съдийската комисия Петър Петров поръчан на мутри

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Председателят на националната съдийска комисия към БФС Петър Петров е бил поръчан на силова бригада, съобщи областният седмичник на Велико Търново - "Кореспондент". В ОД на МВР във Велико Търново е получен оперативен сигнал за група от София, която трябвало "да накаже" бившия международен рефер. Петров е бил извикан в полицията, за да бъде предупреден и да получи допълнителни указания за своята сигурност. Информацията е потвърдена от самия Петров в телефонен разговор с репортер на изданието.
"Да, така е. Не виждам смисъл да увъртам и отричам. Има такъв оперативен сигнал и бях предупреден да внимавам и да взема мерки за сигурността си. Нямам идея в момента чии интереси може да съм засегнал, но в никакъв случай не е приятно", коментира Петров.
Той има своя версия защо може е да е взет на прицел и свърза евентуалната поръчката с предстоящия изборен конгрес на БФС.
"Председателят на на съдийската комисия към БФС е знакова фигура. Може да си представите какъв отзвук би имало у нас и по света, ако се стигне до подобна кървава саморазправа. Затова и предпочитам да се даде гласност, отколкото да си мълча, че съм предупреден", каза той.
Според вестника, наказателната акция трябвало да припомни за знаковото нападение над друго емблематично име в съдийските среди от Велико Търново. Това е Антон Гецов, който през август 2002 г. бе смазан от бой, докато правеше крос край дома си. На 41 години той бе отказан преждевременно от активната си кариера и дълго време се възстановяваше от травмите. Така и не бяха разкрити поръчителите на побоя, а Гецов никога не проговори официално за случилото се и се отдаде на преподавателска и научна дейност в университета в града.Петър Петров често получаваше назначения като асистент на Гецов. "Като съдия не съм бил бит и плашен. Вярвам, че и сега ще се опазя", обобщи шефът на българските рефери.