София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

МВР предприемат спешни мерки във връзка с нападение на хора в София

Министър Радев свика спешно оперативно заседание

7 годиниКрими 12 Боряна Райчева

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев свика спешно оперативно заседание във връзка с нападения на граждани в центъра на София. В срещата са присъствали всички началници на райони управления в София, както и директорите на дирекции от СДВР. "Всички началници на районни управления бяха тук. Поставихме задачи с работа по контингента. Това е безмотивно престъпление - по хулигантски подбуди", коментира Главният секретар на МВР Младен Маринов за нападението над журналиста Иво Никодимов. Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция" уточни, че от началото на 2017 г. няма извършено и регистрирано такова престъпление като хулиганство в парк Борисова градина. Началникът на СДВР Младен Маринов допълни, че колегите му и в момента са на терен - събират информация от всички камери, така че всички доказателства да бъдат издирени и запазени на твърд носител.

Припомняме журналистът беше нападнат вчера от трима неизвестни около 15.00 часа в Борисовата градина. Маринов заяви, че по никакъв начин пострадалият не е предизвикал тази агресия. "Трябва да се извърши много по обем работа, свързана с криминалния континенгент".