София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МВР са следили полицаите от Павликени отдавна

Необходимо е било да съберат годни доказателства за обвинение

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Вътрешният министър Валентин Радев разкри, че е знаел за злоупотребите на полицаи от Павликени, които крадат бензин за лични цели. Той коментира пред Нова телевизия, че „в схемата има замесени доста хора“. Радев обясни, че от вътрешното министерство са следили полицаите и са правили записи с всички средства, но разследването на кражбите е отнело повече време, за да могат да се съберат годни материали, които впоследствие да не бъдат отхвърлени от прокуратурата.

Относно твърденията на баретите, че ръководството на отряда упражнява своеволия и репресии върху неудобни служители, Радев смята, че има и външна намеса в откритото писмо, изпратено от тях: "Това са го подписали само около 20% от общо 200. Те трябваше да дойдат да се оплачат по каналния ред. Как така решиха, че няма да им обърнем внимание", попита постфактум Валентин Радев.