Гледай
на живо

МВР в готовност за реакция при бедствени ситуации

От Службата припомниха важни мерки за гражданите

МВР в готовност за реакция при бедствени ситуации От МВР обявиха днес, че имат пълна готовност да реагират при лоши атмосферни условия. Органите по бе... thumbnail text

От МВР обявиха днес, че имат пълна готовност да реагират при лоши атмосферни условия. Органите по бедствие и аварии към общините са реагирали по множество сигнали, свързани със запушени шахти, паднали дървета, наводнени мазета. Това бе съобщено на пресконференция, дадена от Службата за защита на населението към МВР.

Според вътрешното ведомство очакваната прогноза е, че динамичната обстановка ще си остане същата, поради което ще бъдат изпратени препоръки и превантивни мерки до общинските началници за наблюдение на критични места и речни корита, както и сформиране на доброволчески състави.

От Службата за защита на населението припомниха някои важни мерки за гражданите, които да спазват. Също така, хората трябва да си осигурят чиста питейна вода и хранителни запаси.

Главният инспектор Стефан Стефанов увери, че ще обърне внимание на всеки един обект, където има застрашени граждани. В това число влизат обществени сгради, детски градини, държавни ведомства.

На пресконференцията беше съобщено още, че са изпратени специални писма до кметовете на Видин, Монтана, Враца и Ловеч, тъй като там има очакване за по-интензивни валежи и опасни явления.

Припомняме ви, че само преди няколко дни София бе потопена от силни валежи, които хванаха неподготвени службите, а много сгради, подлези и метростанции бяха наводнени.