София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МЗ отряза здравните инспектори

Заплатите им няма да се увеличат

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Районните здравни инспектори  от 12 града в страната се събраха на  протест  пред сградата на Министерството на здравеопазването.  Исканията им бяха свързани основно с достойното заплащане на положения от тях труд.
 
Всъщност увеличение на заплатите все пак е имало- от 1-ви януари тази година, но то варирало, като максимума, които почти никой от протестиращите не е получил стигал до 15%, уточниха недоволните.
След като съобщиха исканията си пред журналистите, служителите на РЗИ се качиха в сградата на Министерството на здравеопазването, за да ги поставят и пред заместник-здравният министър.
След преговори, продължили повече от час,  ситуацията сякаш си остана непроменена, 20%-ното увеличение си остана мираж.
 
Единственото различно беше отношението на протестиращите.
 
Обещаното на този етап от Министерството на здравеопазването е за разглеждане на възможността за даване на служителите на допълнително материално стимулиране, с което да се повиши доходът, с който разполагат.