Гледай
на живо

На лов за рицари

„Балканите през Средновековието“ -16-17.09

На лов за рицари Ако искате да се потопите в атмосферата, владяла Балканите по време на Средновековието, да усвоите т... thumbnail text

Ако искате да се потопите в атмосферата, владяла Балканите по време на Средновековието, да усвоите традиционен занаят, да се научите да стреляте с лък или пък да откриете своя рицар, то може да го направите по време на започващия днес фестивал „Балканите през Средновековието“.

Стотици софиянци и гости на столицата изпълниха до край парка на военната академия, за да станат част от мащабната възстановка на миналото.

Построяването на автентичен военен лагер, бойни демонстрации и игри, характерни за периода 10-15 век, са само част дейностите, които пренесоха малки и големи в епохата на хановете.

Всеки от организаторите и участниците в събитието имаше своя причина да се включи в задвижването на машината на времето – за да научи на нещо децата си, за да си припомни колко хубави са простичките неща от живота или пък, за да разбере повече за историята ни.

Независимо от различията в мотивите, довели ги до двора на Академията обаче, общото между всички присъстващи беше ентусиазмът и желанието да напявят почивния си ден по-усмихнат.

Изданието на събитието, което се провежда за втора поредна година в столицата, се радва и на международно участие. Състави от Сърбия и Чехия ще покажат и своя поглед върху общото ни балканско минало.
Фестивалът „Балканите през Средновековието“ ще продължи до утре, като всички желаещи могат да го посетят срещу сумата от 5 лева, входът за деца до 10 години е безплатен.