София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

На протест излизат и работодателите

Той е насрочен за 28 февруари

6 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Работодателски организации излизат на протест срещу цените на тока за бизнеса, съобщиха от Българска стопанска камара. Протестът ще бъде подкрепен от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), чийто членове създават 86% от брутната добавена стойност в страната и дават работа на 82% от наетите в Република България, и Национален синдикат „Защита". 

Протестът е насрочен за 28 февруари 2018 г., от 10.30 до 12.30 часа, по маршрут „Пл. Независимост (Ларгото) - Министерство на енергетиката - Народно събрание".

Работодателските организации са на мнение, че е отчетен ръст на цените на стоки и услуги във връзка с повишените цени на тока за бизнеса, като на годишна база цените на хранителните стоки са нараснали с 3,6%, а още по-голям е ръстът на цените на производител на вътрешния пазар - 5,1 % общо за промишлеността. Организаиите са на мнение, че това е само началото.