Гледай
на живо

На протест излизат и работодателите

Той е насрочен за 28 февруари

На протест излизат и работодателите Работодателски организации излизат на протест срещу цените на тока за бизнеса, съобщиха от Българска... thumbnail text

Работодателски организации излизат на протест срещу цените на тока за бизнеса, съобщиха от Българска стопанска камара. Протестът ще бъде подкрепен от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), обединени в Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), чийто членове създават 86% от брутната добавена стойност в страната и дават работа на 82% от наетите в Република България, и Национален синдикат „Защита". 

Протестът е насрочен за 28 февруари 2018 г., от 10.30 до 12.30 часа, по маршрут „Пл. Независимост (Ларгото) - Министерство на енергетиката - Народно събрание".

Работодателските организации са на мнение, че е отчетен ръст на цените на стоки и услуги във връзка с повишените цени на тока за бизнеса, като на годишна база цените на хранителните стоки са нараснали с 3,6%, а още по-голям е ръстът на цените на производител на вътрешния пазар - 5,1 % общо за промишлеността. Организаиите са на мнение, че това е само началото.