София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НА ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ПРЕГАЗЕНИЯ ПЕТЬО

10 ГОДИНИ ЗАТВОР И ОТНЕМАНЕ НА КНИЖКАТА НА ШОФЬОРА ИСКА СЕМЕЙСТВОТО НА ПЕТЬО

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

    Панагюрище и Пловдив излизат на протест заради прегазения шестгодишен Петьо. Митингите целят да подкрепят семейството на убитото момче, което беше прегазено на 14-ти април в Панагюрище от каращия с висока скорост бизнесмен Цветан Пъков.
    Жители на Панагюрище излизат днес на протест против текстовете от закона, които предвиждат до 6 години затвор за убийство на пътя. Близките и семейството на детето настояват за най-малко 10 години затвор и доживотно отнемане на шофьорската книжка на Пъков. Те започват и събирането на подписка.
    Пловдивчани също ще подкрепят семейството на малкия Петьо чрез митинг. Събитието се организира тази вечер от 19 часа на площад „Съединение“ в Пловдив, с искане за справедлив процес за убийството на шестгодишното момче. Хиляди са заявили присъствие в социалните мрежи. И двата протеста целят промяна на несправедливото законодателство в страната ни.
    В София пък от 18 часа се събира подписка за справедливо наказание за шофьора, убил Петьо.  Над 7 000 души са се присъединили към подписката в интернет.
    Припомняме, че 44-годишният бизнесмен Цветан Пъков прегази с автомобила си шестгодишния Петьо в Панагюрище, докато детето карало колело. Това се случи на улица „Братя Дейкови“, на изхода за град Стрелча, близо до автосервиза и автомивката на баща му. Полицията едва успява да спаси бизнесмена от хората, искащи да го линчуват заради трагедията.